Козметичните корекции и най-вече дермалните филъри придобиват все по-голяма популярност в последните

...
Козметичните корекции и най-вече дермалните филъри придобиват все по-голяма популярност в последните
Коментари Харесай

Колко време остават дермалните филъри в тялото след поставянето им

Козметичните корекции и най-вече дермалните филъри придобиват все по-голяма известност в последните години. Сравнително елементарно налични са за всеки, а и най-важното е, че за негативно време, постоянно в рамките единствено на една процедура, дават бързи и забележими резултати.

Сред позитивните страни на филърите е и фактът, че имат краткотраен резултат. Което е комфортно, при положение, че човек промени в даден миг мнението си или пък не е напълно задоволен от получения резултат. Затова е любопитен въпросът колко тъкмо устоят филърите.

Според Американското сдружение на пластичните хирурзи някои филъри могат да издържат шест месеца, до момента в който други дори години. Всичко зависи от типа и състава на пълнителите, както и в коя област на тялото се слагат. От значение е даже и от самия пациент, защото всичко е прекомерно самостоятелно.

Филърите главно се разделят на три типа.

Временните обикновено устоят сред 3 и 18 месеца. Към тази категория спадат известни пълнители като Juvederm и Restylane, основани на хиалуронова киселина.

Полупостоянните филъри могат да устоят до две години. Често те са построени въз основата на поли-L-млечна киселина, както е при Sculptra или пък от калциев хидроксилапатит, сходно на Radiesse.

Третият типа са постоянните. Пример за тях е Bellafill, пълнител, състоящ се от полиметилметакрилат с колаген, който има валидност до пет години.

Трайността на филъра зависи и от човешката анатомия. Той може да издържи по-дълго в тези области на лицето, в които няма доста придвижване.

Така да вземем за пример, при хиалуронова киселина молекулите са свързани дружно посредством омрежване. Именно то предотвратява прекомерно бързото разграждане на филъра, откакто е инжектиран в лицето. Но въпреки всичко, посредством придвижването човек стартира да разгражда омрежените частици и надлежно филъра. Затова филър, подложен в челюстта или скулите издържа доста по-дълго от инжектирания в устните или около устата.

А в последна сметка зависи и от самия човек и метода, по който протичат процесите в тялото му. Затова някои метаболизират пълнителите по-бързо от останалите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР